Intr-un comunicat de presa recent, MarketInsightReports comunica faptul ca industria fashion este in continua crestere, la nivel global asteptandu-se explozii pe piata de retail in anii ce urmeaza. Anul 2019 este deja casa unor branduri de top prezentate pe noile scene ale lumii in fashion. Branduri precum Zara, H&M, Gap, Inc si Uniqlo cresc in nestire inca de la inceputul anului, iar cresterile nu se opresc aici. 

Inditex a raportat in primul trimestru al anului 2019 o crestere a profitului cu peste 10%, iar vanzarile urca constant cu 5% pe trimestru. Analistii isi mentin estimarile cu privire la cresterile din 2019 – 2020, precizand ca o crestere de 4 – 5% pe trimestru si o crestere de pana la 10 – 12% pe an este mai mult decat fezabila pentru Inditex. 

O componenta din ce in ce mai des utilizata de cei de la Inditex este exploatarea mediului online. Chiar Carlos Crespo, noul detasat in postura de CEO dovedeste faptul ca vanzarile online sunt noua strategie pentru Inditex. 

Ce sectoare din fashion aduc cea mai mare crestere? 

Hainele si incaltamintea conduc in continuare topul fashion. Acest sector este urmarit indeaproape de accesorii. Trenduri din ce in ce mai sofisticate isi fac loc pe piata si astfel consumatorii devin mai axati pe a tine pasul cu moda. 

Un studiu arata cu stupoare ca americanii cheltuie intr-un an pe haine peste 350 de miliarde de dolari, echivalentul a doi ani din bugetul total al Romaniei. 

Piata de accesorii nu se lasa nici ea mai jos. Insa pe aceasta piata se remarca un nou trend absolut incredibil: hainele si accesoriile pentru catei. In medie, in fiecare an un om aloca cu 5% mai multi bani pentru a-si imbraca animalutul, declara analistii. 

Asadar, in America si Marea Britanie se cheltuie anual circa 60 milioane de dolari doar pe aceste tipuri de produse. 

Ce se poarta in 2019 si care sunt trendurile pentru anii ce urmeaza?

Reprezentantii din departamentul de comunicare si PR al marilor case de moda demasca tendintele ce urmeaza sa apara pe piata. In 2019 s-a purtat extrem de mult deja extravaganta, fiind o tendinta din ce in ce mai apreciata. Culorile vii, excentrismul si hainele asimetrice, dar si briz-briz-urile sunt la moda acum. 

Anii ce urmeaza, declara specialistii, sunt intesati de idei cat mai originale in ceea ce priveste designul hainelor ce ne vor imbraca zi de zi. Hainele din piele si accesoriile exclusiviste din solzi de peste se afla printre tendinte. 

Stilul sport este si el in continuare la moda. Treningurile si incaltamintea din categoria running sunt pe val. Influencerii din domeniu isi umplu profilele de instagram cu poze ale pantofilor sport de la Nike si Adidas, in continuare aflati printre preferatii publicului. 

Ce materiale se poarta in 2019 – 2020?

In noile colectii de toamna – iarna, dar si de primavara – vara pentru 2020 s-au folosit diverse materiale, in functie de brand. Borsalino, un brand cunoscut in Milano a lansat o noua colectie vestimentara in care predomina denimul, canepa si bumbacul. 

Asadar, anii ce urmeaza par a reveni la designul traditionalist, cu haine din materiale de calitate, traditionale, dar foarte inventive in ceea ce priveste forma si look-ul pe care aceste haine il pot oferi purtatorului.  

Hainele personalizate par a fi din ce in ce mai cautate si ele. Intre toate aceste tranduri, este normal pana la urma ca fiecare dintre noi sa alegem ceva unic, ceva original, ce ne scoate in evidenta si ne pozitioneaza in centrul atentiei.  

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Livia Panait
Incarca mai multe articole in Haine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *