cele mai bune filme din toate timpurile

Vacanta de vara nu trebuie privita de parinti ca fiind timp pierdut, ci o oportunitate ca cei mici sa se dezvolte si sa invete lucruri noi. Astfel, cea mai buna modalitate este ca ei sa participe la tabere de vara pentru copii care ii vor ajuta atat sa se distreze si sa scape de plictiseala, dar si sa se dezvolte pe mai multe planuri. Poti vedea mai jos schimbarile pe care le poate aduce in viata copilului tau o tabara de copii:

Ce schimbari aduce in viata copilului participarea la o tabara de copii

Isi dezvolta abilitatile de comunicare si de socializare

Daca ai un copil mai retras sau care nu este pregatit sa initieze o conversatie cu cei din jurul, acest lucru se poate schimba considerabil daca participa la o tabara de copii. Faptul ca intalneste copii de varsta lui cu care poate dezvolta prietenii frumoase, il incurajeaza sa isi invinga timiditatea si sa comunice mai mult si mai increzator in sine.

Devine mai responsabil cu lucrurile lui

Chiar daca este inca mic pentru a avea grija de lucrurile personale, in cadrul unei tabere copilul va devine mai ordonat si mai disciplinat. Totodata va fii atent sa nu le piarda si va stii unde le-a pus pe fiecare.

Ii sunt imbunatatite ascultarea activa si receptivitatea

Organizatorii taberelor se asigura de fiecare data ca cei mici au inteles sarcinile activitatilor, inclusiv faptul ca trebuie sa faca parte din grupul creat pe perioada de desfasurare a tabere. Astfel, cei mici vor invata sa asculte activ ceea ce li se comunica si sa fie mai receptivi, in special cand vine vorba despre probele ce implica competitie.

Incepe sa accepte si activitatile la care pana atunci spunea “nu”

Daca sunt cerinte la care micutul tau raspunde cel mai des cu ”nu”, vei fi placut surprins sa descoperi ca la revenirea din tabara va fi mai deschis si va accepta chiar si activitatile casnice de care pana atunci nici nu voia sa auda. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in cadrul taberei, participa la activitati diverse care pe parcurs ce le face va descoperi ca sunt chiar placute.

Devine mai increzator in fortele proprii si are mai multe curaj

In cazul copiiilor mai timizi si cu o stima de sine scazuta, prezenta intr-o tabara alaturi de alti copii cu diferite temperamente si comportamente ii poate ajuta sa isi schimbe atitudinea si sa prinda mai mult curaj in ei insisi. Acest lucru le va fi util atat in relatia cu cei de acasa, cat si cu persoanele de la scoala.

Descopera sau isi dezvolta diverse abilitati

Copiii sunt intr-o crestere continua si in ceea ce priveste descoperirea de abilitati, activitati si deprinderi. Astfel, atunci cand se intorc din tabara, poti sa te astepti ca ei sa stie sa faca lucruri noi sau chiar sa isi fi descoperit o pasiune pentru un sport sau o activitate creativa.

Invata sa aiba mai multa rabdare si autocontrol

Copiii, in general, nu au rabdare prea multa, se plictisesc repede si nu se ascund sa spuna atunci cand nu le convine ceva. Daca ai un copil foarte energic sau, pur si simplu, care nu are rabdare si nu stie sa astepte, participarea la o tabara pentru copii poate sa il mai tempereze, pentru ca vede la cei din jurul sau ca fac acest lucru.

Va aprecia mai mult natura

Majoritatea taberelor atat cele de vara, cat si cele de iarna, sunt organizate in zone in care natura ofera peisaje de vis. Astfel, cei mici vor invata sa aprecieze mai mult frumusetile naturii si momentele in care se joaca in aer liber.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Adriana
Incarca mai multe articole in Magazine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *