Ce trebuie sa stii despre manichiura semipermanenta

Aspectul unghiilor este foarte important pentru orice femeie. Insa pentru ca acestea sa arate impecabil este nevoie de timp pentru a le acorda ingrijirea corespunzatoare. Oja clasica nu e foarte rezistenta in timp, de cele mai multe ori. De aceea, ar trebui sa te indrepti catre o alternativa mai buna. Iar oja semipermanenta este o varianta castigatoare.

Aceasta este ideala atunci cand vrei sa economisesti timp pentru ingrijirea periodica a unghiilor. Multe femei o prefera in locul unghiilor false cu gel sau tips, mai ales cele care isi doresc sa isi pastreze unghiile naturale.

Pentru acest tip de manichiura se foloseste o oja semipermanenta foarte rezistenta,  asemanatoare ojelor clasice. Un bun exemplu sunt aceste oje semipermanente Cupio, pe care le poti gasi in diferite nuante.

 

Vrei sa afli mai multe despre manichiura semipermanenta? Iata cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii.

Avantajele manichiurii semipermanente

Unul dintre marile avantaje ale acestei manichiuri este faptul ca poate rezista pe unghii pana la 3 saptamani. Desigur, daca este intretinuta corect. In acelasi timp, o astfel de manichiura ofera unghiilor un plus de naturalete, iar oja semipermanenta se aplica destul de usor. Indepartarea acesteia se face la fel de usor cu produse speciale de dizolvare. Totodata, manichiura semipermanenta este potrivita unghiilor cu o lungime normala si nu foarte lungi sau cu forma speciala.

Modul de aplicare a manichiurii semipermanente

Manichiura semipermanenta se poate realiza atat in saloanele de infrumusetare, cat si acasa. Nu necesita un procedeu complicat de aplicare, insa trebuie sa folosesti produse speciale, precum ojele semipermenente, geluri uv pentru decorarea sau acoperirea unghiilor, dar si o lampa uv pentru uscarea lor. Inainte de a aplica oja este necesara exfolierea unghiilor, degresarea lor si apoi aplicarea ojei. Aceasta trebuie aplicata cu multa atentie pentru ca nu se fluidizeaza si, daca s-a ingrosat, nu mai poate fi folosita. La final trebuie sa stai cu unghiile sub o lampa uv pentru uscarea lor.

Cat despre intretinere, avand in vedere ca unghiile vor creste in timpul in care oja inca rezista pe unghii, va fi necesar sa aplici periodic oja semipermanenta in zonele unde unghiile au crescut.

Modul de indepartare a ojei semipermanente

Atunci cand vrei sa indepartezi oja semipermanenta de pe unghii trebuie sa stii si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, pentru ca aceasta nu se indeparteaza la fel ca oja clasica. In primul rand trebuie sa pilesti stratul superficial al ojei pana capata un aspect opac. Apoi, se aplica solutia speciala pe fiecare unghie, dupa care se sigileaza cu o folie de aluminiu. Dupa ce au trecut 15-20 minute, poti sa razui oja de pe unghii, care se indeparteaza acum destul de usor.

Este daunatoare manichiura semipermanenta?

Manichiura semipermanenta nu este daunatoare pentru unghii tale atunci cand este realizata corect. In schimb, daca nu indepartezi corect oja de pe unghii cu produse speciale, daca pilesti si din unghia ta naturala sau daca nu alegi kituri de manichiura de calitate, atunci te poti gandi la faptul ca iti agresezi unghiile cu aceasta manichiura.

In concluzie, daca manichiura semipermanenta este realizata corect si se folosesc produse de calitate, nu dauneaza unghiilor naturale. Acestea vor fi protejate si puse in valoare cu o astfel de manichiura.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *