Emma Hill, creatoarea celebrelor genti Mulberry, numita Designerul Anului

Emma Hill, directorul creativ Mulberry a castigat premiul Designer of the Year la gala Glamour Woman of the Year care a avut loc la Londra. “Vreau sa multumesc intregii echipe Mulberry care a muncit din greu in fiecare sezon, dar si cititorilor revistei care au considerat ca brand-ul nostru merita aceasta distinctie!”, a declarat Emma care a primit trofeul de la actrita de origine americana, Hayden Pennetiere.  

Emma Hill a fost numita director creativ al brand-ului britanic Mulberry, in 2007. Ea a studiat arte plastice la Wimbledon School of Art si Ravensbourne College of Design and Communication. Intre 1992 si 1994, ea a devenit designer-ul de accesorii al celebrei case de moda Burberry, iar in 2000, s-a alaturat echipei lui Marc Jacobs, contribuind la lansarea liniei Marc by Marc Jacobs.

In 2006, aceasta a preluat pozitia lui Stuart Vevers la Mulberry. “Intotdeauna am adorat acest brand”, a declarat Emma Hill la inceputul colaborarii. “Imi propun sa imi folosesc toate resursele creative pentru a consolida pozitia brand-ului pe piata internationala”, a mai spus ea.

emma-hill-kate-moss-mulberryAlexa ChungMulberry: Arrivals - LFW Autumn/Winter 2012Prima creatie a Emmei Hill a fost modelul Bayswater. Prototipul l-a purtat insasi Kate Moss, fapt ce i-a adus acestui accesoriu o popularitate extraordinara in randul fashionistelor din intreaga lume.  Colaborarile cu vedete s-au extins catre Alexa Chung, Gisele Bundchen sau Lana del Ray, toate aceste vedete avand propriul model de geanta Mulberry care le poarta acum numele.

mulberry-ss-2013-campaign-4Ales brand-ul anului 2010, La British Fashion Awards si Best British Luxury Brand la Premiile Walpole,  Mulberry este in momentul de fata un brand- fenomen, un simbol al statutului social si al luxului. Gentile Mulberry se afla in garderoba vedetelor de la Hollywood, precum Olivia Palermo, Sarah Jessica Parker, Leighton Meester, Christina Hendriks, iar in Romania sunt disponibile in magazinul Sport/Couture, din Baneasa Shopping City.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *