Ana Maria Cornea lanseaza colectia “Intre Venus si Afrodita”

Ana Maria CorneaAna Maria Cornea lanseaza colectia de primavara-vara 2013 “Intre Venus si Afrodita. Piesele vestimentare pot fi vizionate si achizitionate de pe site-ul www.anamariacornea.com, de pe pagina oficiala de facebook https://www.facebook.com/pages/Ana-Maria-Cornea/570734576300202 sau din Galeria Designerilor Romani – Magazinul Cocor. In curand, produsele se vor regasi si in alte locatii.

Despre Ana Maria Cornea

Absolventa a Liceului de Arte din Brasov si a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sectia Design Vestimentar, Ana Maria Cornea este un artist complet.

Pasionata in egala masura de design vestimentar si de pictura, creatoarea si-a urmat vocatia de la o varsta foarte frageda. Detinatoare a numeroase premii nationale si autoare a unor expozitii de pictura si arta decorativa, Ana Maria a demonstrat o crestere contina in domeniul artistic. Chemarea sa catre frumos a determinat-o, in anul 2006, sa puna bazele brandului care ii poarta numele, debutand atat cu colectii vestimentare, cat si de accesorii.

Dupa o scurta perioada de pauza in care aceasta s-a facut remarcata ca unul dintre cei mai competitivi stilisti romani, cu colaborari meritorii cu artisti, persoane publice, reviste,  show-uri TV si proiecte inedite, Ana Maria revine anul acesta pe scena designului vestimentar cu o prima colectie de primavara-vara, conceputa ca un tribut adus feminitatii absolute – “intre Venus si Afrodita “.

Tehnica sa devine o amprenta iar viziunea sa, o noutate, prin maniera unica de a impleti domeniile in care exceleaza: pictura si design-ul vestimentar. Tablourile sale cele mai recente sunt realizate prin mixaje de tehnici si combinatii originale. in expoztia vernisata in aceasta primavara la Brasov se regasesc esantioane din colectia pe care artista o lanseaza. Totodata, aceasta abordare inedita se transpune la nivel vestimentar in tehnicile sale, in imbinarile cromatice, in compozitiile si volumetriile ce definesc identitatea brandului sau.

Un brand prin exceleta feminin, Ana Maria Cornea exploreaza fatetele femeii din toate timpurile, sustine intoarcerea la frumusetea primordiala si pune in lumina reflectoarelor esenta unei feminitati adesea instrainate, “intre Venus si Afrodita”.

Colectia “Intre Venus si Afrodita”

In vremurile antice, frumusetea avea un nume si o zeita pe masura. Romanii o numeau Venus, iar grecii Afrodita. Frumusetea ei absoluta insemna, deopotriva, fertilitate, stralucire, perfectiune.
Tonul colectiei de primavara-vara ce poarta semnatura designerului Ana Maria Cornea este dat de frumusetea primordiala desavarsita, adaptata intr-o cheie contemporana, ce se muleaza perfect pe tiparul femeii moderne. O femeie care, in ciuda tumultului urban in mijlocul caruia traieste, pretuieste mai presus de orice feminitatea.

Femeia-Venus sau femeia-Afrodita a fost imaginata de designer ca o intoarcere la valorile esentiale ale feminitatii: senzualitate, delicatete si rafinament. Drapajele au reprezentat un punct focal al inspiratiei, urmate de o armonie a formelor si de structuri compozitionale clar delimitate.
Bustul si talia raman centrele de interes, indiferent de tipul de tesatura sau de tehnica intrebuintata. Detaliile traduc un raport echilibrat al proportiilor, cu volumetrii bine inchegate, pliseuri si mini-drapaje care evidetiaza liniile feminine, creand un efect vizual inedit.

Materialele principale sunt brocartul usor, de vara, satinul si paietele, interpretate individual, dar si in combinatii indraznete. Lungimile variaza, de la linia genunchiului si pana la lungimi foarte ample, potentate de asimetrii care amintesc de eleganta unica a celei mai frumoase zeite. Cromatica merge de la griuri metalice la roz, de la visiniu la verzui si de la auriu pana la negru sau pana la duo-ul ultra rafinat, negru-bej.

“Intre Venus si Afrodita” – o colectie despre stralucire, feminitate si eleganta, pentru femeia moderna care crede in frumusete si in puterea din spatele acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *