cele mai bune filme din toate timpurile

Romania este una dintre cele mai fascinante tari din Europa, cu o istorie bogata si o varietate de peisaje naturale uimitoare. Daca vrei sa descoperi o altfel de Romanie, iata 7 atractii turistice pe care trebuie sa le vizitezi in vacanta.

Castelul Bran

Castelul Bran este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Romania si este usor de vizitat daca ai cazare la un hotel Predeal. Situat in Transilvania, acest castel a fost construit in secolul al XIV-lea si este cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula. Daca esti pasionat de istorie si de legende, Castelul Bran este un loc pe care trebuie sa-l vizitezi.

Sursa foto: freepik.com

Delta Dunarii

Delta Dunarii este una dintre cele mai frumoase zone naturale din Romania. Situata in sud-estul tarii, aceasta zona protejata este patria unei varietati de specii de plante si animale rare, printre care pelicanii si sturionii. Pentru cei pasionati de natura care vor sa vada unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, Delta Dunarii este alegerea perfecta.

Manastirea Curtea de Arges

Manastirea Curtea de Arges este una dintre cele mai frumoase manastiri din Romania. Situata in apropierea orasului Curtea de Arges, acest lacas de cult impresioneaza prin arhitectura impresionanta, dar si prin istoria si legendele fascinante care il insotesc.

Sighisoara

Sighisoara este unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Romania. Situat in Transilvania, acest oras a fost fondat in secolul al XII-lea si este cunoscut pentru arhitectura sa medievala impresionanta. Daca vrei sa descoperi o parte interesanta din istoria si cultura Romaniei, Sighisoara este un loc pe care ar trebui sa-l vizitezi.

Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina este una dintre cele mai mari cetati din Europa de Est. Situata in Alba Iulia, aceasta cetate a fost construita in secolul al XVIII-lea si este cunoscuta pentru arhitectura sa impresionanta, dar si pentru istoria sa bogata. Desi este mai putin cunoscuta de turisti, Cetatea Alba Carolina este un obiectiv turistic impresionant care merita vizitat.

Cheile Nerei

Cheile Nerei sunt una dintre cele mai frumoase zone naturale din Romania. Situate in Muntii Banatului, aceste chei sunt patria unei varietati de specii de plante si animale rare. Cheile Nerei sunt alegerea potrivita pentru toti cei pasionati de natura si care vor sa vada unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania.

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari este printre cele mai frumoase castele din Romania. Situata in Muntii Fagaras, aceasta cetate a fost construita in secolul al XIII-lea si a fost refacuta de Vlad Tepes in secolul al XV-lea. Daca esti pasionat de istorie, legende si peisaje care iti taie rasuflarea, Cetatea Poenari este un loc pe care trebuie sa-l vizitezi.

In concluzie, Romania este o tara cu o varietate uimitoare de peisaje naturale si atractii turistice. Indiferent de ceea ce iti place sa faci in vacanta, vei gasi intotdeauna ceva interesant de facut in Romania. Daca vrei sa descoperi o altfel de Romanie, viziteaza aceste 7 locuri uimitoare si vei avea o vacanta de neuitat!

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Livia Panait
Incarca mai multe articole in Noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *