Ingrijirea corecta a unghiilor este un subiect destul de sensibil. Pentru noi femeile, mai ales, unghiile reprezinta cartea de vizita. Acestea atrag atentia si chiar pot influenta parerea unei persoane care ne intalneste pentru prima data.

Unghiile atent ingrijite si curate pot spune multe despre o femeie. O manichiura curata poate insemna un plus de eleganta si de finete pentru noi. Unghiile ingrijite pot arata faptul ca cea care le poarta isi dedica suficient timp pentru a avea grija de imaginea sa, fiind astfel o femeie responsabila si atenta la detalii.

Cum ne putem ingriji unghiile, astfel incat imaginea lor sa fie una impecabila si noi sa ne bucuram de o manichiura mai frumoasa si mai sanatoasa?

In cele ce urmeaza va vom dezvalui 3 tehnici simple si extrem de eficiente in ingrijirea unghiilor. Iar avantajul principal este ca nu aveti nevoie de nimic pentru a pune in practica aceste sfaturi, ele putand fi aplicate si acasa.

 

3 modalitati de ingrijire a unghiilor pentru a le pastra frumusetea si sanatatea!

1. Taiati-va unghiile si piliti-le intr-un mod corect!

Cel mai indicat mod de taiere a unghiilor este atunci cand acestea sunt uscate. Desi multa lume isi taie unghiile dupa baie, acest obicei este unul gresit. Umezeala si apa calda favorizeaza exfolierea unghiilor.

Un alt sfat extrem de important in ceea ce priveste scurtarea unghiilor este legat de instrumentul folosit. O familie intreaga foloseste aceeasi unghiera de cele mai multe ori. Insa aceasta nu este niciodata dezinfectata. Folositi cel putin alcool sanitar, daca nu chiar substante speciale pentru a dezinfecta instrumentul folosit pentru scurtarea unghiilor.

Iar cand piliti unghiile, pilirea se realizeaza neaparat doar intr-un singur sens. Daca se pileste in ambele sensuri, suprafata unghiilor va suporta fisuri, astfel favorizand ruperea unghiilor. In acest mod veti ajunge sa va confruntati cu unghii subtiri, sensibile, in loc ca acestea sa fie tari si sanatoase.

 

2. Folositi doar produse cosmetice de calitate pentru realizarea manichiurii!

Stim cat de importanta este oja in ceea ce priveste ritualul de ingrijire a unghiei. Dar prin vopsirea unghiilor acestea suporta o multime de substante chimice care slabesc unghia si ii rapesc din stralucire si din capacitatea de fortificare.

Folositi doar produse certificate de specialisti, produse premium, cu o calitate incontestabila atunci cand va vopsiti unghiile. Puteti folosi, spre exemplu, un kit unghii cupio pentru a conferi unghiilor o imagine placuta, pastrand in acelasi timp sanatatea acestora.

 

3. Fiti atente la hidratarea unghiilor – acest proces este extrem de important in pastrarea sanatatii acestora!

Este extrem de important pentru a ne pastra o structura sanatoasa a unghiilor sa le acordam atentie suplimentare in ceea ce priveste procesul de hidratare si fortificare. Pentru a garanta sanatatea unghiilor si pentru hidratarea corespunzatoare a acestora, zeama de lamaie si uleiul de masline fac minuni.

Folositi o jumatate de lamaie pe care o stoarceti si o amestecati cu o lingurita de bicarbonat de sodiu. Aplicati mixul pe unghii si lasati timp de 5 minute sa isi faca efectul, dupa care clatiti cu apa. Acest proces va va ajuta pe termen lung sa aveti unghii impecabile.

In plus, masajul unghiilor cu ulei de masline este un alt proces care ajuta la hidratarea si fortificarea unghiilor. Masati fiecare unghie cu o picatura de ulei de masline, dupa care lasati uleiul sa actioneze pentru circa 10 minute.

Rezultatele se vor vedea inca dupa primele utilizari, iar acestea vor duce pe termen lung la unghii demne de invidiat.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Cristina Matei
Incarca mai multe articole in Beauty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *