Te-ai mutat in casa noua sau pur si simplu vrei sa iti renovezi casa? Amenajarea fiecarei incaperi este un proces care necesita atentie in alegerea produselor in functie de model, nuanta si dimensiune. Fiecare incapere necesita un grad ridicat de implicare atunci cand vine vorba de amenajari interioare, inclusiv baia. Desi in general este spatiul cel mai mic din casa, nu inseamna ca trebuie sa fie neglijat. 

Exista o multime de solutii in decorarea unei bai atat din punct de vedere estetic cat si al utilitatii si al economiei de spatiu. Îti doresti si tu sa amenajezi baia intr-un mod cat mai modern, insa ai nevoie de cateva idei? Vezi mai jos care sunt ultimele tendinte in materie de amenajari bai pentru 2020.

Perete despartitor din sticla

În cazul bailor de dimensiuni mai mari poti alege un perete despartitor din sticla pentru a separa zona de dus de zona lavoarului, de exemplu. Aceasta este o idee moderna de amenajare a baii, nemaifiind in trend peretii despartitori din gipscarton care nici nu erau estetici. Avantajul acestui perete din sticla, pe langa faptul ca ofera un spatiu elegant, nu opreste fluxul luminii, lasa impresia de o baie spatioasa si nu ocupa nici loc la nivelul pardoselii.

Obiecte sanitare suspendate

Daca iti doresti sa simplifici curatarea obiectelor sanitare sau pur si simplu ai o baie mai mica, poti alege lavoar sau toaleta suspendata. Totodata se poarta si piesele de mobilier suspendate, in special dulapurile care sunt la baza lavoarelor. Pentru un plus de eleganta si pentru a crea un aspect modern poti contura cu obiecte de iluminat mobila, care astfel iti ofera si un confort pe timp de noapte.

Sisteme moderne si gadgeturi

Pentru ca este vorba despre o baie moderna pentru anul 2020, sa nu uitam de amplasarea de gadgeturi sau sisteme moderne care pot usura utilitatea baii. Poate fi vorba despre un robinet inteligent pe senzori, radio si bluetooth la dus, incalzire in colacul de toaleta sau panou de comanda pentru reglarea temperaturii apei de la dus. Desigur ca reprezinta investitii costisitoare pentru a-ti dota baia cu astfel de dispozitive, insa pentru cei care isi doresc o baie de ultima generatie este solutia ideala. 

Daca nu stii cum sa incorporezi cat mai bine gadeturile poti sa consulti un specialist sau sa cauti pe mai multe site-uri de amenajari interioare unde se vorbeste despre cum poti sa incluzi tehnologia in propria baie.

Culori neutre

Un alt aspect care defineste modernul intr-o baie sunt culorile. Moda bailor colorate a apus de mult timp, in trend sunt acum baile care nu sunt agresive din punct de vedere vizual si care sunt chiar discrete atunci cand vine vorba de cromatica. O baie trebuie sa fie eleganta si sa aiba un aspect rafinat, de aceea poti folosi nuante de crem, gri inchis, vanilie, alb, ecru sau ivoire.

Încalzirea prin pardoseala

Chiar daca vorbim de incalzirea prin pardoseala prin toata locuinta, aceasta este ideala in timpul sezonului friguros pentru ca ofera un confort termic superior. Este extreme de utila pentru baie in special pentru ca acolo este o zona expusa la umezeala si totodata spre deosebire de parchet este un mediu destul de rece. Daca ai copii, in special daca umbla in picioarele goale, incalzirea prin pardoseala este mai mult decat o solutie moderna. Totodata nu vei mai avea nevoie de covorasele de baie.

Corpuri de iluminat moderne

Chiar daca pana acum in baie ai folosit doar plafoniere pentru ca sunt extreme de practice si nu ai considerat ca este cazul de altceva intr-o baie, tendintele pentru o baie moderna mai ales daca ai o baie spatioasa sunt candelabrele cu elemente decorative precum cele din sticla sau cele metalice.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Vlad Jaleriu
Incarca mai multe articole in Amenajari interioare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *