Ai dat startul procesului de renovare interioara a locuintei tale? Atunci cu siguranta esti interesat sa descoperi cele mai bune variante de parchet pe care le ai la dispozitie.

Ai luat si modelul de parchet din bambus in considerare? Aceasta optiune moderna a devenit din ce in ce mai populara in randul utilizatorilor.

 

Avantajele parchetului din bambus

Iata care sunt avantajele pe care le ofera si ce criterii de selectie sunt importante atunci cand alegi parchet din bambus.

Bambusul – Materialul verde ideal

 

Bambusul este obtinut din vegetatie naturala. Planta din care se obtine este o resursa usor regenerabila. Aceasta are capacitatea de a ajunge la maturitate in doar 3-5 ani, spre deosebire de alti arbori folositi pentru crearea parchetului, care necesita 20 ani pentru a se dezvolta.

In plus, utilizarea materialelor naturale a devenit o tendinta importanta in domeniul amenajarilor interioare in ultimii ani. Pe masura ce utilizatorii devin tot mai constienti de importanta protejarii mediului inconjurator, acestia mizeaza pe optiuni ecologice precum parchetul din bambus.

 

Parchetul din bambus este usor de intretinut

Bambusul este un material ce permite intretinerea facila. Acesta necesita aspirare periodica, cu scopul de a elimina praful sau alte particule mici de pe suprafata pardoselii. Puteti folosi si un produs special de curatare a parchetul din bambus, care sa nu contina ceara.

 

Parchetul din bambus rezista bine in conditii de umezeala excesiva

Bambusul este un material cu rezistenta sporita la apa. Din acest motiv, poate fi montat chiar si in spatii precum baia sau bucataria. In plus, acesta nu se deformeaza cu usurinta.

 

Durabilitatea parchetului din bambus

Exista diverse tipuri de bambus recunoscute datorita duritatii extreme si a durabilitatii lor sporite. Stiai ca bambusul natural, care este recoltat si prelucrat in maniera corespunzatoare este mai rezistent decat stejarul rosu?

Prin urmare, daca esti interesat de cele mai durabile optiuni de pardoseala pentru locuinta ta, parchetul din bambus reprezinta o optiune avantajoasa.

 

Se potriveste oricarui stil de amenajare interioara

 

In ultimii doi ani, parchetul gri a atras atentia specialistilor din domeniul amenajarilor interioare. Usor de asortat cu orice tip de mobilier, modelele de  parchet gri reprezinta o optiune la moda, care poate spori eleganta oricarui spatiu. Atunci cand alegi nuanta parchetului, tine cont de faptul ca nuantele inchise de gri reduc vizual dimensiunea unei camere. In schimb, cele deschise dau senzatia unui spatiu mai generos in ceea ce priveste dimensiunile.

Prin urmare, pardoseala din bambus si parchetul in diverse nuante de gri reprezinta optiuni avantajoase pentru amenajarea moderna a spatiilor din locuinta ta.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Cristina Matei
Incarca mai multe articole in Amenajari interioare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *