cele mai bune filme din toate timpurile

Daca ti-ai propus sa iti renovezi casa, indiferent daca este vorba despre modificarea unei bai, a unei camere sau refacerea fatadei, trebuie sa te asiguri ca ai luat in considerare toate aspectele pentru aceste lucrari.

Daca ai indoieli, mai bine ar fi sa contactezi un profesionist pentru a te sfatui si a te asigura ca planurile de renovare si bugetul sunt bine realizate si evaluate si ca nu vei avea surprize neplacute. El te poate ajuta si sa gasesti cele mai bune firme de constructii sau de inchiriere schele si iti poate da sugestii pentru cele mai bune materiale.

Iata de ce aspecte ar trebui sa tii cont daca renovezi o casa.

Proiectare si planificare

Stabileste clar ce schimbari vrei sa faci si planifica lucrarile cat mai bine. Daca este o lucrare de proportii, contacteaza un arhitect pentru a beneficia de consultanta si a te indruma. De asemenea, s-ar putea sa ai nevoie de planuri elaborate, autorizatii si aprobari de la consiliul local.

Acesta este momentul in care vei stabili si bugetul, vei estima costurile cu materialele si cu meseriasii. De asemenea, daca faci aceasta renovare pentru a vinde casa, acum este momentul in care vei stabili daca este o investitie inteligenta care va creste valoarea casei si pe care o vei recupera sau nu.

Alege o firma de constructii

Odata ce ai proiectul si bugetul stabilite, va trebui sa gesesti meseriasii sau firma care sa se ocupe de lucrari. Nu cauta sa ii gasesti pe cei mai ieftini, ci pe cei mai buni si mai experimentati!

Cere referinte de la prieteni sau rude, cauta review-uri pe internet si alege mai multe oferte. Alege echipa sau firma cu care comunici bine si care iti poate oferi garantii pentru manopera si pentru lucrare.

Daca lucrarile sunt complexe, s-ar putea ca pe langa meseriasi sa ai nevoie de o echipa de demolari, una pentru lucrari structurale care iti asigura si ingineri de specialitate.

Instalatia electrica si sanitara

Cand vine vorba despre instalatiile electrice si cele sanitare, este bine sa fii pregatit pentru neprevazut si necunoscute al caror numar poate creste odata cu vechimea casei. Surprizele neplacute sunt inerente si este bine sa fii pregatit pentru tot.

De aceea, cand stabilesti bugetul nu uita sa adaugi un 20% care sa iti permita sa acoperi aceste probleme.  

Planifica bine camerele

Renovarea camerelor, a bucatariei si a baii poate fi o sarcina usoara daca stii exact ce vrei. Viziteaza showroom-uri si consulta-te cu un designer pentru a avea o idee cat mai clara asupra proiectului. Planifica totul mai devreme si nu mai tarziu si asigura-te ca stii exact ce doresti, ca ai tinut cont de spatiu, de functionalitati, de necesitati si de design.

Nu uita de ferestre!

Inlocuirea ferestrelor poate fi o investitie considerabila, dar foarte importanta pentru cresterea eficientei energetice a casei. Alege materiale de calitate care nu necesita intretinere periodica si care vor rezista in timp.

Daca le alegi inteligent, ferestrele te pot tine intreaga viata!

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Livia Panait
Incarca mai multe articole in Amenajari interioare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *